Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суспільний мовник запроваджує антикризові заходи у зв’язку із секвестром держбюджету

2 квітня 2020 р., 09:40

У зв’язку з переглядом державного бюджету України та заявленими урядом планами зменшити фінансування Суспільного мовника телерадіокомпанія вживає негайних антикризових заходів

Допоки Верховна Рада України не визначила остаточної суми зменшення бюджету мовника, правління телерадіокомпанії має екстрено вживати заходів на випередження, аби утримати та зберегти всі медіаактиви Суспільного до кінця року.

Основні загрози для телерадіокомпанії в разі зменшення фінансування — це скорочення мовлення, скорочення працівників, утрата членства України в Європейській мовній спілці через несплату обов’язкових внесків, а також утрата медіаактивів через нестачу коштів на їх обслуговування та трансляцію.

«Ми поки ще не маємо остаточної цифри й, як і вся країна, чекаємо ухвалення змін до держбюджету, проте вже сьогодні розуміємо, що коштів буде менше. Так само розуміємо, що борг держави доведеться платити Суспільному, а це мільйони євро за курсу, який лише зростає. Тому правління має негайно вживати заходів для економії. Наше основне завдання як мовника нині — далі мовити, не втратити наших медіаактивів, за будь-яких обставин не залишати громадян без доступу до інформації на каналах Суспільного. Наше основне завдання як роботодавця — захистити тих, хто, ризикуючи здоров’ям, працює в посиленому режимі під час карантину, наших працівників, котрі забезпечують ефір. У разі зменшення бюджету ми маємо зробити все, аби зберегти cаме їхні виплати на рівні не нижче ніж тепер», — розповів голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

Сьогодні правління Суспільного мовника звернулося до Наглядової ради з проханням позбавити всіх членів правління будь-яких премій та додаткових виплат. Правління також скасувало премії і надбавки керівного складу телерадіокомпанії (менеджменту найвищої та середньої ланки), аби акумулювати кошти для виплат некерівному складу.

Крім того, заплановане цьогоріч збільшення заробітної плати некерівного складу працівників на 15%, що мало відбутися з квітня для всіх регіональних філій Суспільного, відтермінували.

Зменшення запланованого на рік фінансування для Суспільного мовника, а також подальша сплата телерадіокомпанією боргу держави перед компанією «Євроньюз» означатиме перехід у режим жорсткої економії ресурсів, мінімізацію видатків за всіма напрямами, зокрема й відмову від закупівлі нової техніки та оснащення, неспромогу сплатити членські внески до міжнародних організацій, як-от Європейської мовної спілки, а також відмову від придбання прав на трансляцію різноманітного контенту, зокрема міжнародних подій та спортивних змагань.

Наразі правління разом із директором із фінансів та директором з управління персоналом прораховує всі можливі варіанти зменшення фінансування телерадіокомпанії та розробляє план мінімізації видатків, аби уникнути зазначених загроз. До роботи долучаться й керівники всіх самостійних структурних підрозділів Суспільного мовника з пропозиціями щодо економії за своїми напрямами.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp