Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Світу бракує майже шість мільйонів медсестер

7 квітня 2020 р., 12:28

Щоб погасити дефіцит медпрацівників, потрібно збільшити кількість медичних сестер, які випускаються, в середньому на 8% на рік.

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що дефіцит сестринського персоналу в усьому світі становить щонайменше 5,9 мільйона кадрів, говориться в доповіді ВООЗ.

"У світі налічується трохи менше 28 мільйонів працівників сестринських служб. З 2013 по 2018 роки їхня чисельність зросла на 4,7 мільйона. Однак дефіцит сестринського персоналу в усьому світі зберігається і становить 5,9 мільйона, причому найбільш гостро проблема браку медсестер стоїть в Африці, Південно-Східній Азії і Регіоні ВООЗ для країн Східного Середземномор'я, а також в низці країн Латинської Америки", - повідомляють в організації.

Щоб погасити потребу в медпрацівниках, потрібно збільшити кількість медичних сестер, які випускаються, в середньому на 8% на рік. Витрати на це складуть приблизно 10 доларів на душу населення на рік.

"Політики знають, скільки коштує підготовка і збереження професійних сестринських кадрів, але тільки тепер чимало з них починають по-справжньому розуміти справжню цінність сестринського персоналу. Кожен долар, вкладений у розвиток сестринської справи, приносить очевидну для всіх і відчутну віддачу в тому, що стосується здоров'я і благополуччя людей і сімей", - сказала Аннетт Кеннеді, голова Міжнародної ради медичних сестер.

Держави повинні фінансово забезпечувати прискорення підготовки медсестер і створення робочих місць для них, зазначається в доповіді.

Зазначимо, що в Україні для медперсоналу, який працює з хворими на коронавірус, передбачили додаткові надбавки.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp