Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розпочалась операція "Мобільний телефон"

11 вересня 2014 р., 14:41

Триватиме вона до кінця вересня.

З метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та загалом безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі з 10 вересня на території всієї держави Державтоінспекція проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон». Профілактичний захід триватиме до 30 вересня.

Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці, визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями «Hands-Free», оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

Шановні водії! Пам'ятайте – у Ваших руках людське життя!



УДАІ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp