Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Закарпатській області на карантин закриють 70% туризму

14 квітня 2020 р., 16:20

Туристичні організації Закарпаття закриють на карантин

У Регіональній туристичній організації Закарпаття прогнозують закриття за час карантину до 70 % закладів у сфері туризму по області.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із туризму, президент Регіональної туристичної організації Закарпаття Федір Шандор.

"На Закарпатті ми вже зараз говоримо про те, що галузь туризму в регіоні просто "лягла" — в Регіональній туристичній організації прогнозуємо закриття під час карантину до 70 % закладів у сфері туризму по області", — сказав Шандор.

За його словами, йдеться найперше про туроператорів і турфірми, які відмовляться від регіональних представництв.

"Справа не лише в тому, що зараз немає клієнтів, бо немає поїздок. Справа в тому, що карантин показав центральним офісам, що вони можуть працювати дистанційно, і нема сенсу тримати представництво на Закарпатті та платити зарплату дівчатам та хлопцям. Тому зараз ці всі працівники регіональних офісів — у відпустках за свій рахунок, після карантину 70% з них просто звільнять", — переконаний Шандор.

Така ж складна ситуація на Закарпатті і з закладами громадського харчування — кав’ярнями та ресторанами. Крім того, залишилися без роботи майже всі місцеві гіди.

"Гідам нелегко, зараз втратили роботу майже всі гіди на Закарпатті: в області немає туристів, місцеві жителі сакури фотографують з вікон. Очевидно, що залишаться на ринку ті з гідів, хто зараз активно рекламує себе в мережі, проводить онлайн-екскурсії", — каже Шандор.

Як повідомлялося, в Україні карантинні заходи у зв'язку із пандемією коронавірусу введені з 12 березня. Наразі їх продовжено до 24 квітня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp