Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Медична частина Закарпатської в'язниці №9 не готова масового надходження хворих на COVID-19: що ще з'ясував Офіс Омбудсмана під час перевірки

16 квітня 2020 р., 15:05

Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Закарпатській області Діана Швардак та співробітник Відділу регіонального представництва в західних областях Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігор Гречуха здійснили моніторинг щодо дотримання протиепідемічних заходів у Закарпатській УВП №9. Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

"Медична частина не підготовлена до роботи на випадок масового надходженні осіб з підозрою на COVID-19. У штаті наявний лише один лікар-інфекціоніст, який працює на 0,5 ставки, відсутнє медичне обладнання для проведення флюорографії та швидкі тести на грип А та В та швидкі тести на SARS-CoV 2", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в установі порушуються правила прийому в умовах карантину посилок (бандеролей), передач для утримуваних осіб. Обробка продуктів кварцовими лампами не проводиться. Водночас в Офісі Омбудсмана уточнили, що в установі дотримується масковий режим.

"Маски персоналу видаються на весь час чергової зміни. На КПП здійснюється температурний скринінг температури тіла персоналу та відвідувачів. Однак, відповідний журнал обліку не ведеться. На вході до установи відсутні дезінфекційний килимок, що збільшує ризик потрапляння інфекції до установи", - зазначили в пресслужбі.

Також під час візиту з’ясовано, що в Закарпатській УВП №9 недостатня кількість дезінфікуючих засобів, що не забезпечує її потребу на 3 місяці. Установа уклала договір на утилізацію використаних медичних відходів, у тому числі засобів індивідуального захисту, проте, з грудня 2019 року утилізація не проводилася.

"До цього часу не вирішено питання щодо збільшення кількості проведення судових засідань в режимі відеоконференції. Так, у березні на вимогу суду було доправлено 126 осіб, у квітні – 147. Такі переміщення наражають в’язнів та персоналу на небезпеку зараження коронавірусом.

Для вирішення цього питання адміністрація до судових органів з не зверталася. В установі є лише 4 технічно обладнані приміщення для проведення таких засідань. Засуджені спілкуються з рідними за допомогою скап-зв’язку, для цього облаштовано 2 місця", - повідомили в Офісі Омбудсмана.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp