Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Степанов пояснив відсутність даних щодо COVID-19 з регіонів

21 квітня 2020 р., 13:48

Напередодні інформацію про проведені тести на коронавірус не подали сім областей.

МОЗ розібралося в причинах.Глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 21 квітня, пояснив, чому напередодні низка регіонів не надали дані про хворих на коронавірус.

Як повідомлялося, Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області напередодні не подали інформацію про тестування на коронавірус. У Сумах це пояснили тим, що результати аналізів затрималися, і їх не встигли передати до Києва.

"Усі без винятку лабораторії у всіх областях працювали в звичайному режимі, тобто не робили собі перерв. Ці нулі були пов'язані з тим, що на Великдень багато людей просто не зверталися до лікарів для проведення тестування методом ПЛР. Цю ситуацію ми підтвердили тим, що у нас не було надходжень на гарячу лінію про відмову в здійсненні ПЛР", - заявив Степанов.

За його словами, відсутність хворих в різних регіонах має різні причини.

"Також у нас є ситуація, коли в Чернівецькій області було зроблено 48 досліджень методом ПЛР, було 17 підтверджених випадків, які увійшли в звітність, але була технічна помилка - дівчина, котра заповнювала нашу форму, проставила нуль. У Вінницькій області, де теж був нуль, це пов'язано з тим, що там були тести і дослідження, але в зв'язку з тим, що потрібно було дати відпочити ампліфікатору (це лабораторне обладнання, зараз працює 24 години на добу), штабом було прийнято рішення зробити перерву", - сказав Степанов.

Як заявив напередодні міністр, за неділю було зроблено вдвічі менше тестів на коронавірус, ніж зазвичай. В результаті цього за добу виявили 261 хворого, що майже вдвічі менше, ніж рекордний 501 випадок трьома днями раніше.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp