Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС: Санкції проти Росії набули чинності

12 вересня 2014 р., 10:45

Загалом під європейські санкції потрапили 119 осіб. Заморожено активи 23 компаній.

Офіційний вісник ЄС опублікував рішення країн-членів про запровадження додаткових економічних і персональних санкцій проти Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У рамках нового пакету санкцій ще більше посилено обмеження доступу Росії до ринків капіталу ЄС. Громадяни та компанії ЄС більше не зможуть надавати кредити п'ятьом основним державним російським банкам: «Сбербанк России», «Внешэкономбанк», ВТБ, «Газпромбанк», «Россельхозбанк».

Водночас заборонили торгівлю новими облігаціями, акціями чи подібними фінансовими інструментами цих банків, чий термін погашення перевищує 30 днів.

Заборонено також кредитування (через облігації та акції, термін погашення яких перевищує 30 днів) трьох головних оборонних компаній та трьох головних енергетичних компаній Росії. Заборона також поширюється на послуги, які пов'язані з випуском цих фінансових інструментів, зокрема брокерство. Йдеться про ОПК «Оборонпром», «Объединенная авиационная корпорація», «Уралвагонзавод», «Роснефть», «Газпромнефть», «Транснефть».

Окрім цього, заборонено надавати послуги, потрібні для розвідки глибоководних нафтових родовищ, нафтових розвідок чи нафтового видобутку в Арктиці та проектів щодо сланцевої нафти в Росії. Йдеться про буріння, випробування свердловин чи геофізичне дослідження свердловин.

Також розширено заборону на експорт товарів подвійного призначення та технологій для військового використання: до списку включено дев'ять змішаних оборонних компаній, які не зможуть отримувати товари подвійного призначення з ЄС. Це, зокрема, ООО «Сириус», ОАО «Станкоинструмент», ОАО «Химкомпозит», ООО «Калашников», ООО «Тульский оружейный завод», ОАО Концерн «Технологии машиностроения», ОАО «Высокоточные комплексы», ОАО «Алмаз-Антей», ОАО НПО «Базальт».

Крім того, до «чорного списку» осіб потрапили 24 людини. Зокрема нові лідери так званих «ДНР» і «ЛНР», члени «уряду Криму», а також осіб, відповідальних за прийняття рішень у Росії, та олігархів.

Санкційний список ЄС поповнили одіозний депутат Державної думи РФ Володимир Жириновський, заступник голови Ради Федерації Юрій Воробйов, заступник голови Державної думи Володимир Васильєв, депутати Леонід Калашніков, Володимир Нікітін, Олег Лебедєв та інші антиукраїнські діячі.

Загалом під європейські санкції потрапили 119 осіб. Заморожено активи 23 компаній. Крім того, було розширено правову базу для того, щоб заморожувати рахунки та накладати візові заборони на осіб та компанії, що проводять трансакції з сепаратистськими групами на Донбасі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp