Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пенсіонери отримуватимуть дві пенсії: Шмигаль розкрив деталі

22 квітня 2020 р., 18:52

Пенсії в Україні будуть нараховуватися відразу за двома системами

Пенсії в Україні в майбутньому будуть платити за змішаною системою. Таким чином українці після виходу на заслужений відпочинок зможуть отримувати дві пенсії одночасно. Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна розповів про напрацювання у пенсійній реформі, якою зараз займається Міністерство соціальної політики.

Так, за словами прем'єр-міністра, в Україні готуються до впровадження страхової системи, але і повне скасування солідарної системи (такої, як зараз) не передбачається.

Шмигаль каже, що багато країн давно й успішно працюють за такою системою, коли крім відрахувань від зарплати всіх громадян у Пенсійний фонд, кожна людина може самостійно відкладати певну суму особисто собі на пенсію.

При цьому основна частка пенсії все ж буде припадати на солідарну систему. А ось нагромадження буде бонусом - ним можна буде розпоряджатися на свій розсуд - або зняти відразу, або отримувати частинами.

Але це довгострокові перспективи, а в найближчій - уряд буде орієнтуватися на бюджетну підтримку пенсіонерів. Це стосується надбавки по 500 грн пенсіонерам старше 80 років, виплати "карантинної тисячі", а також індексації, яку проведуть у травні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp