Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ВООЗ заявила про план боротьби з коронавірусом

25 квітня 2020 р., 09:20

Вакцини та засоби лікування COVID-19 повинні бути однаково доступні всім країнам.

На початку травня розпочнеться мобілізація грошей для посилення боротьби з коронавірусом.Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Європейський Союз і низка країн хочуть об'єднати свої ресурси в боротьбі проти коронавірусу. "Ми маємо справу із загальною загрозою, яку можемо перемогти тільки разом", - заявив у п'ятницю, 24 квітня, генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, цитує інформагенція Reuters.


Оголошена цього дня глобальна ініціатива полягає у прискоренні роботи над розробкою ліків, тестів і вакцин проти хвороби легенів COVID-19, що спричиняє коронавірус, а згодом у наданні результатів цієї роботи всім країнам. "Ми повинні домогтися того, щоб усі люди мали доступ до всіх засобів для боротьби з COVID-19", - оголосив генсек ВООЗ.США лишилися осторонь

Підтримку цій ініціативі висловили канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, а також інші глави держав і урядів та представники міжнародних організацій.

Приміром, президент Єврокомісії Урсула фон дер Леєн пообіцяла підтримку бідним країнам. "Європейський Союз не шкодуватиме зусиль, щоб допомогти світу об'єднатися в боротьбі з коронавірусом", - запевнила вона. Як тільки вакцину винайдуть, необхідно забезпечити її доступність всюди, додала фон дер Ляєн.

Натомість США не стали приєднуватися до цієї ініціативи. "Офіційної участі США не буде", - заявив прес-секретар представництва США у штабквартирі ВООЗ у Женеві. Раніше президент США Дональд Трамп критикував ВООЗ за занадто приязне ставлення до Китаю і припинив виплати внесків США до ВООЗ у розпал пандемії вірусу.

Потрібні гроші донорів

Для реалізації цієї ініціативи потрібні гроші донорів, а саме вісім мільярдів євро. Тож 4 травня для залучення потрібних коштів планується провести конференцію донорів. На тлі цього канцлер ФРН Меркель закликала як політиків, так і представників бізнесу підтримати цю ініціативу фінансами. За словами Меркель, нині спостерігається "досить суттєвий фінансовий дефіцит, який необхідно покрити".



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp