Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нацбанк спрогнозував терміни скасування карантину

1 травня 2020 р., 17:21

Очікується, що карантин завершиться в кінці червня поточного року. Однак при цьому ще тривалий час можуть зберігатися обмеження на масові заходи.

Національний банк України спрогнозував терміни основних етапів зняття карантину в країні. Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ за квітень.Як зазначається в огляді, поточний прогноз НБУ ѓрунтується на припущенні про завершення карантину в кінці червня поточного року.Перший крок - ослаблення обмежень із середини травня. Він передбачатиме дозвіл на такі види діяльності: торгівля непродуктовими товарами, окремі послуги з особистого догляду, кафе / ресторани, громадський транспорт і міжміське сполучення.

Однак залишається заборона на проведення масових заходів (спортивні і розважальні заходи, відвідування кінотеатрів), подорожі за кордон, авіасполучення, йдеться в огляді.Другий крок передбачає зняття багатьох обмежень з кінця червня. Однак при цьому ще довгий час можуть зберігатися обмеження на специфічні заходи - великі концерти, спортивні чемпіонати та інше."Водночас такі залишкові обмеження не матимуть помітного впливу на економіку, проте будуть певним бар'єром для поширення епідемії", - зазначають експерти НБУ.За прогнозом НБУ, внаслідок карантинних обмежень для подолання пандемії і глобальної кризи економіка України скоротиться на 5,0% у 2020 році, але відновить зростання на рівні близько 4% в наступні роки. Зазначається, що прямий вплив на економіку України у 2020 році призведе до втрати 2,5% ВВП.Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що ситуація дозволяє почати скасування карантинних обмежень. Влада має намір почати пом'якшувати обмежувальні заходи з 11 травня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp