Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські вчителі проводять дистанційні уроки

6 травня 2020 р., 13:00

Навчання у пустому класі

Освітяни відвідують школу під час карантину та готуються до дистанційних уроків у класі без учнів.

Комусь з вчителів зручно проводити дистанційні уроки вдома, а комусь – у стінах рідної школи. Учителі гімназії міста Хуст відвідують заклад під час карантину та проводять онлайн-уроки в пустому класі, про це повідомляє сайт PMG.Ua

Олеся Калинич, учителька української мови та літератури, зізнається, що формат онлайн ніколи не замінить класно-урочної системи:

Я прихильниця інновацій, але перекона, що людство не винайшло нічого кращого наразі, ніж класно-урочна система. Навіть через Skype ми не бачимо очей, погляду дітей, немає енергетики. Це так чудово, коли заходиш у клас, а там сидять діти. І за мімікою вони визначають «Ага, буде контрольна», – ділиться пані Олеся.

До проведення дистанційних уроків в пустому класі директор гімназії поставився спокійно та забезпечив учителів засобами індивідуальної гігієни. За його слова, до школи ходить лише незначна кількість педагогів, інші – працюють вдома.

Під час організації дистанційного навчання вчителі зіштовхнулись з певними труднощами – іноді їм доводиться працювати у 3 зміни та перевіряти роботи учнів пізно ввечері. Причина в тому, що в гімназії навчаються учні не лише з міста Хуст, але й з віддалених районів:

Ми завжди мріяли, щоб більше працювати з учнями індивідуально, і тепер маємо таку можливість. Але ми вкрали в себе своє життя. Ми працюємо в 2 зміни, а інколи й в три. У нас діти не лише з Хуста, але й з інших районів. А іноді з таких віддалених сіл, що там не тільки інтернету немає, але й світло не завжди буває. Ми з розумінням ставимось до того, коли дитина іноді присилає завдання пізно ввечері, – розповів Мирослав Шкробинець, вчитель англійської мови.

Всупереч проблемам, які виникли під час дистанційного навчання, учителі відзначають й ряд переваг: відтепер учні стали усвідомлювати, що їхні знання та вміння залежать лише від них самих.

{g}


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp