Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нардеп Василь Ковач: "На порядку денному Асоціація України з ЄС"

13 вересня 2014 р., 11:16

Чого чекати в майбутньому українцям і закарпатцям зокрема

Днями вирішується подальша доля Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Усі зацікавлені сторони впритул підійшли до її ратифікації. Ми попросили дати свій коментар з цього приводу народного депутата України Василя КОВАЧА

– Василю Іллічу, уже за кілька днів Європарламент збирається ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Що це означатиме для України і які перспективні наслідки слід очікувати?

– Як відомо, 9 вересня 2014 року на екстреному засіданні комітету Європарламенту у закордонних справах було прийняте рішення про ратифікацію угоди з Україною за прискореною процедурою. Сесія Європарламенту в Страсбурзі як раз і має поставити остаточну крапку в цьому питанні. Для України цей крок європейської спільноти означає одне – ми рухаємося безповоротно в бік європейської інтеграції. Відкриваються очевидні перспективи у напрямку проведення правових та соціально-економічних реформ в Україні. Політична та економічна інтеграція нашої держави до європейських стандартів розвитку сьогодні є надзвичайно важливим орієнтиром подолання системної кризи.

– Які настрої серед українських політиків з приводу ратифікації документу?

– Парламентарі в своїй більшості схвально відгукуються про зміст угоди і готові ратифікувати її. Усвідомлення необхідності офіційного впровадження положень домовленостей переважає над груповими інтересами політичних сил. Наша депутатська група «Суверенна європейська Україна» і я особисто вважаю, що навіть короткочасна дія положень угоди є важливою для інтегрування економіки України до внутрішнього ринку ЄС, що відкриє нові можливості руху нашої продукції та ресурсів у європейському просторі. Тому, думаю, що український парламент дасть добро на реалізацію цього плану.

– Які перспективи відкриваються для Закарпаття?


– Важливо розуміти, що угода передбачає і пожвавлення регіональної співпраці. Закарпатська область межує із чотирма європейськими державами і в тісній співпраці зацікавлені всі міжрегіональні сторони. Наш край є вузловим місцем перетину торговельних та інших шляхів між Сходом і Заходом. Упевнений, що пожвавлення процедури міжрегіональної співпраці активізує роботу державних та приватних підприємств, дасть можливість залучити інвестиції, покращить їх інфраструктуру.


Михайло ПОВХ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp