Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВФ змінив умови нової програми для України

7 травня 2020 р., 18:44

Ось такі реалії

Нова програма передбачає менші обсяги фінансування і розрахована на півтора року.Україна і МВФ більше не ведуть переговори щодо трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а домовляються про створення умов для запуску програми Stand-by. Про це в четвер, 7 травня, повідомив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, пише Укрінформ.

"З огляду на безпрецедентну невизначеність навколо економічних і фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності і стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців", - зазначили у Фонді.Райс повідомив, що місія МВФ зараз "знаходиться в тісному контакті" з Києвом у віртуальному режимі і "обговорює політику, яка могла б бути підтримана програмою Stand-by замість EFF".Це, за його словами, "забезпечило б підтримку платіжного балансу з метою посилення реакції влади" на наслідки пандемії для економіки і охорони здоров'я.Сума фінансування за новою програмою Stand-by поки не називається.Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася з Міжнародним валютним фондом про збільшення програми до 8 млрд доларів. Натомість МВФ вимагає від України прийняття законів про банки і про ринок землі.30 березня Верховна Рада підтримала "антиколомойський" закон і закон про введення ринку землі, які є умовами МВФ за новою програмою.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp