Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прем'єр нагадав про перші послаблення карантину

11 травня 2020 р., 13:53

Послаблення обмежень не означає, що коронавірусу більше немає чи він став менш небезпечним, підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав про послаблення карантину з 11 травня і назвав умови, за яких наступний етап пом'якшення обмежень настане швидше. Про це він написав у Facebook ввечері 10 травня.

Глава Кабміну уточнив, що вже з понеділка в Україні будуть частково зняті деякі обмеження і почне працювати концепція адаптивного карантину."Це означає, що місцева влада, з огляду на епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні, зможе приймати автономні рішення для недопущення поширення COVID-19", - зазначив Шмигаль.Він подякував українцям, які сумлінно дотримувалися карантинних правил два місяці."Я знаю, що це було непросто, але ви дійсно врятували тисячі життів і дозволили краще підготувати нашу медичну систему до викликів пандемії. Зараз настає найвідповідальніший момент, адже послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає чи він став менш небезпечним. Ми повинні навчитися жити і працювати в нових умовах. Це ключова умова, за якої карантин не буде посилено, а наступний етап послаблень настане швидше", - підкреслив прем'єр.Раніше Кабмін прийняв рішення продовжити карантин до 22 травня. При цьому ряд обмежувальних заходів пом'якшать з 11 травня.Так, відкриють парки, сквери та зони відпочинку, об'єкти індустрії краси, частину магазинів, які розташовані в окремих приміщеннях. Також дозволять роботу закладів громадського харчування "на винос" і літніх майданчиків кафе і ресторанів.Для регіонів з високими показниками захворюваності COVID-19 МОЗ розробить критерії адаптивного карантину.Нагадаємо, на ранок 10 травня в Україні виявили 15 232 випадки коронавірусу, з них 391 закінчився смертю і 3060 - одужанням.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp