Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Мастерс» сколихнув Ужгород (ФОТО)

13 вересня 2014 р., 17:42

"Буревісник" згуртував плавців

Міжнародний відкритий турнір у категорії «Мастерс» стартував сьогодні, 13 вересня, в Ужгороді. Більше восьми десятків спортсменів вийшли на дистанції 50 м – кроль, брас, дельфін і на спині, так само на 100-метровій дистанції – кроль, брас, на спині, дельфін і комплекс. Також у програмі змагань – 400 м вільним стилем, змішана естафета 4 х 50 м – вільний стиль, а завтра – комбіноване плавання 4 х 50 м. 



Обидва дні в естафетах беруть участь разом чоловіки і жінки.
Змагання такого масштабу відбуваються в місті вперше, участь беруть плавці з 13 міст України і одна команда з Будапешту. 

Це люди від 25 років і старші, в основному –колишні спортсмени, які представляли Радянський Союз і вже Україну, а зараз виступають на міжнародних змаганнях у категорії «Мастерс».

Головний суддя турніру Даніелла Муратова розповіла: «Спортсмени сьогодні змагаються за нові рекорди! Вікові групи плавців розділені по 5 років: 25-29, 30-34 і так далі. Найстарший учасник – 1927 року народження, житель Києва. 

Організаторами змагань є група активістів, які хотіли у своєму місті провести цей турнір і його провели».
Найстаршою плавчинею на змаганнях була Елеонора Рязанцева із Львова – вона 1940 року народження. 

Жінка розповіла, що все життя плаває і всіх закликає, адже саме завдяки спорту перебуває в такій хорошій формі.
Спортсмени, які розміняли сьомий десяток, жартують, що почуваються юнаками в порівнянні з київським плавцем Віталієм Лисяком, якому 86 років! 

Його спортивний досвід – триваліший, ніж у багатьох – все життя: ветеран спорту плаває з п’яти років. Розповідає, що басейнів у той час ще не було, і мусив вчитися плавати в річці. Тепер же ставить рекорди. Зокрема, торік він разом із партнерами естафетної четвірки встановив світовий рекорд у плаванні на дистанції 4 по 100 метрів вільним стилем у категорії «Мастерс». При цьому Віталій Лисяк зовсім не виглядає на свій вік: чоловік сивий, але, каже, і це – лише через те, що залишився без дружини, інакше й досі був би чорнявим. Всім, хто плавати досі не вміє, радить брати з нього приклад.


Сьогодні нагороджених було не менше, ніж учасників: переможців визначали у кожній віковій групі та на окремих дистанціях. Судді виділили найкращих ужгородських спортсменів: Олег Ковган 1951 р.н., Дмитро Остахов 1971 р.н., Давид Геворкян 1972 р.н., Андрій Погорєлов 1977 р.н. та Костантин Воєдило 1973 р.н.

Змагання продовжаться завтра, 14 вересня. О 10 годині відбудеться розминка, запливи почнуться об 11.00. Ужгородців запрошують до «Буревісника» повболівати за спортсменів із рідного міста.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp