Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Валерій Пацкан: За повідомленнями Рахункової палати у 2019 році розпочато 73 кримінальних провадження

20 травня 2020 р., 10:05

За повідомленнями Рахункової палати в 2019 році розпочато 73 досудових розслідування в кримінальних провадженнях

Кримінальні провадження розпочаті за результатами 23 аудитів. Про це йдеться у Звіті Рахункової палати за 2019 рік, опублікованому на офіційному вебпорталі.

«Наразі розслідуються кілька десятків кримінальних проваджень за нашими повідомленнями про порушення, виявлені під час аудитів. Більшість з них кваліфіковано за ст.191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, значна частина кримінальних проваджень – за фактом «службового підроблення» або «зловживання владою або службовим становищем». Кілька проваджень відкриті у зв’язку з перешкоджанням діяльності Рахункової палати, членів Рахункової палати», – зазначив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Загалом у 2019 році Рахункова палата за результатами 28 аудитів направила органам досудового розслідування 39 повідомлень щодо виявлених ознак кримінальних правопорушень. Зокрема, до Генеральної прокуратури України – 15; Державного бюро розслідувань – 7; Національного антикорупційного бюро України – 4; Служби безпеки України – 2; Національної поліції – 6; обласних, місцевих прокуратур та прокуратури м. Києва – 5.

Досудові розслідування розпочаті за матеріалами аудитів у сфері охорони здоров’я, зокрема закупівлі ліків, будівництва і ремонту доріг, управління державним майном у секторі оборони, у сфері авіаційного транспорту тощо.

Найбільше кримінальних проваджень за результатами аудиту ефективності використання коштів державного фонду регіонального розвитку. Значна кількість проваджень відкрита також за матеріалами аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Окрім того, правоохоронні органи Києва та Житомирської області розслідують факти перешкоджання діяльності Рахункової палати, члена Рахункової палати (ст.351-1 КК України), які мали місце під час проведення заходів державного зовнішнього фінансового контролю.

Однак наразі відсутня інформація щодо вжитих правоохоронними органами заходів реагування на повідомлення Рахункової палати за підсумками аудитів, що стосувалися використання субвенції з державного бюджету за програмою «Нова українська школа», управління об’єктами державної власності у сфері вищої освіти, а також використання коштів на контроль за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх видаленням.

Звіт Рахункової палати містить основні результати контрольних заходів, здійснених у 2019 році, інформацію про виявлені порушення, реагування об'єктів контролю на пропозиції і рекомендації органу.

Прес-служба Рахункової палати

Схожі новини

Валерій Пацкан: За час роботи оновленого складу Рахункової палати за матеріалами її аудитів вже розпочато 90 кримінальних проваджень
Валерій Пацкан: Рахункова палата у 2019 році виявила порушень та недоліків майже на 50 млрд грн
Валерій Пацкан: Рахункова палата проведе аудит Верховної Ради двох скликань
Валерій Пацкан розповів про оновлений склад роботи Рахункової палати
Москаль: «Рахунковій палаті слід у першу чергу перевірити Кабмін і з’ясувати, куди поділися обіцяні на ремонт доріг 50 мільярдів»
Закарпатська торгово-промислова палата запрошує на Міжнародні контактні дні
Закарпаття підписало угоду з національним комітетом Міжнародної Торгової Палати
Закарпатські прокурори вирішували як працювати з "криміналом"
Лісівники - про відкрите прокуратурою кримінальне провадження через незаконну рубку дерев на Тячівщині
На Закарпатті розпочате слідство за фактом спроби контрабанди 374 кг героїну до ЄС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp