Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорці будують на Закарпатті ультрасучасну футбольну базу

22 травня 2020 р., 08:50

У селі Дерцен, що у Закарпатській області, будується тренувальна база МФА Мункач

Відзначимо, що будівництво реалізує угорська влада через благодійні фонди. Таким чином, село Дерцен перетворюється на футбольну надію всього Закарпаття.

При в’їзді в село Дерцен праворуч неможливо не помітити велике будівництво. Вантажівки, крани, екскаватори, мінітехніка… У період пік тут працювало до 130 робітників. Одні займаються закладанням дренажної та поливної систем для майбутнього газону, інші встановлюють протипожежні резервуари, ще інші оздоблюють фасад приміщення, хтось проводить електропровіддя, кладе лінолеум, прибирає сміття, заносить меблі… Саме так виглядає зведення тренувальної бази Мукачівської футбольної академії Мункач на території відповідної об’єднаної територіальної громади на цьому етапі робіт.

Задум на Закарпатті реалізує угорська влада через благодійні фонди. Як зазначає спортивний директор МФА Золтан Сільваші, ідея виникла в представників сусідньої нам країни одразу після заснування академії. Спочатку шукали місце, де б могла розташуватися велика кількість полів. Зрештою, зупинилися на Дерцені. Проектні роботи виконали мукачівські фахівці. Так само місцеве будівельне підприємство здійснює основний фронт робіт. Важко повірити, що буквально за рік на рівному місці виникло стільки інфраструктурних об’єктів.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

За словами заступника голови ФФЗ Віктора Качура, важливо, що проектом "опікуються практичні люди» — зокрема з угорської сторони директор ФК Варда (Кішварда) Атілла Рівіс та з української — голова Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран. Відповідно немає бюрократичної паперотворчості, а нагальні питання вирішуються з розумінням їх суті, оперативно, відзначає сайт Федерації футболу Закарпаття.

В основному корпусі розмістять харчовий блок, спальні номери на 115 ліжкомісць, відпочинкову кімнату, роздягальні, сауну… Усе зводиться за сучасними нормами захисту, тим паче, що в приміщеннях постійно перебуватимуть діти. Скажімо, максимально буде сховано елетропровіддя, а система горизонтальних вікон у коридорі на другому поверсі не лише дає добре освітлення, а й на випадок пожежі «спрацює» в такий спосіб, щоб швидко вивести дим із приміщень назовні.

Карантин дещо вплинув на темпи робіт через погіршення доставки матеріалів. Багато що залежить і від погодних умов. Утім, проект уже на стадії завершення. Його планують здати в експлуатацію в середині літа.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp