Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У селі Боржава ліквідовано витік на підземному газопроводі

22 травня 2020 р., 15:05

Витік на підземному газопроводі виявили та ліквідували працівники АТ «Закарпатгаз» у селі Боржава Берегівського району

Під загрозою припинення газопостачання перебували чотири населені пункти. Вчасно виконані роботи дозволили ліквідувати проблему. При цьому навіть вдалося не припиняти подачу газу до будинків.

«Даний газопровід подає газ на 4 населені пункти: Варієво, Боржава, Галабор і Бадалово. Загалом — 1400 абонентів. Завдяки оперативному реагуванню служби підземних газопроводів та аварійно-диспетчерській групі був встановлений бандаж, і газопостачання до помешкань не перекривали», — розповів старший майстер групи експлуатації мереж Берегівської дільниці Жолт Мейсарош.

Аби виконати подібні роботи, щоразу залучаються щонайменше 12 працівників. Серед них — фахівці бригад комплексно-приладового обстеження, аварійно-диспетчерської служби, екскаваторщик, зварювальник, слюсарі групи експлуатації мереж.

«Впродовж минулого року було виявлено і усунуто 307 витоків. З початку поточного року уже виявлено і усунуто 107 випадків на підземних газопроводах і майже 1,5 тисячі витоків на наземних газопроводах, засувках, фланцевих з’єднаннях. Виконання всіх експлуатаційних робіт і аварійно-відновлювальних робіт виконується за рахунок плати за розподіл приєднаної потужності», — пояснив Віктор Водзінський, головний інженер АТ «Закарпатгаз».

Витік газу на підземному газопроводі у Боржаві був виявлений під час планового обстеження. Газопроводи, що під землею, обстежуються щорічно, відповідно до сформованого плану. Так само обстежуються і наземні газопроводи. Ці види робіт, як і ліквідація аварійних ситуацій у помешканнях закарпатців, є безкоштовними, адже покриваються за рахунок плати за розподіл газу. У випадках, коли закарпатці відчувають поблизу себе запах газу, газовики закликають терміново дзвонити за номером 104.

* * * 

Для довідки:

З 1 січня 2020 року оплата за послугу розподілу газу здійснюється за розрахунковим рахунком у міжнародному стандарті:

IBAN UA793123560000026008000015796 АТ “Ощадбанк”

(ЄДРПОУ 05448610)

Загалом, здійснювати оплату можна в будь-якому відділенні банку або Укрпошти, в платіжних терміналах, відділеннях «Нової пошти», а також не виходячи з дому, скориставшись наступними послугами:

• «Особистий кабінет» на сайті 104.ua: зайти у розділ «Доставка газу» - «Заплатити онлайн» та обрати тип платежу: «Доставка газу».

Вайбер-бот чи мобільні додатки 104 Mobile (http://bit.ly/104Android та http://bit.ly/104iPhone). Через них можна як завантажити рахунок, так і сплатити за послугу з розподілу.

• Мобільні додатки або веб-банкінги:

- Ощад 24/7 (обов'язково вказуйте свій особовий рахунок);

- Приват 24;

- Монобанк 

При виникненні питань закарпатцям варто звертатися за номерами 0312-48-83-04 або 067-01-03-104 (щоденно з 8.00 до 20.00).





Прес-служба АТ «Закарпатгаз»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp