Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мексиці виявили поховання людей і мамонтів

23 травня 2020 р., 16:04

Останки знайшли під час підготовчих робіт перед будівництвом аеропорту. Всього знайдено скелети 60 мамонтів і 15 людських поховань.

У Мексиці вчені виявили останки 60 мамонтів, а також 15 людських поховань доіспанського періоду. Про це повідомляється на сайті мексиканського Національного інституту антропології та історії.Зазначається, що останки були виявлені на місці будівництва нового міжнародного аеропорту Феліпе Анхелес у Мехіко."Виявлення та відновлення скелетів приблизно 60 мамонтів, а також 15 людських поховань доіспанського часу на місці будівництва міжнародного аеропорту імені генерала Феліпе Анхелеса дозволить просунутися в розумінні еволюції басейну Мексики", - йдеться в повідомленні на сайті інституту.На думку археологів, знайдені екземпляри мамонтів відносяться до виду Mammuthus columbi, який населяв Північну Америку в період плейстоцену, що завершився 12 тисяч років тому.У декількох кілометрах від виявлених останків у листопаді була знайдена перша збережена пастка на мамонтів віком 14,5 тисячі років, проте в даному випадку мова йде про природну загибель тварин, які, ймовірно, потонули в болотистій місцевості.Людські поховання, також виявлені археологами, належали фермерам, які були поховані недалеко від поселення разом з горщиками, мисками і глиняними статуетками. Виявлена ​​кераміка вказує на вік поселення, яке розміщувалося на цьому місці в VIII-X століттях нашої ери.Вчені запевняють, що розташування розкопок не спричинить перепланування або скасування будівництва аеропорту. Також вони повідомили, що знахідки були зроблені саме завдяки проведенню будівельних робіт.У планах істориків і міноборони, яке виступає будівельником, включити частину археологічних знахідок до складу музею-заповідника на території комплексу аеропорту.Раніше мексиканські археологи знайшли лазню індіанців XIV століття. Споруда побудована із саманних блоків і облицьована магматичною породою. А перед цим у джунглях Мексики знайшли тисячолітній палац майя.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp