Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мінкульт пообіцяв вирішити проблему з фінансуванням Центру Довженка

29 травня 2020 р., 08:17

Відомство найближчим часом направить потрібні документи до Мінфіну, щоб виділити центру гроші за програмою про підтримку кінематографії.

У Мінкульті заявили, що найближчим часом направлять Мінфіну доопрацьований паспорт програми держпідтримки кінематографії - це має вирішити проблему з фінансуванням Центру Довженка. Про це заявила прес-служба відомства в четвер, 28 травня."Міністерство культури та інформаційної політики України наполегливо працює над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка. У зв'язку з секвестром державного бюджету і введенням обмежувальних заходів, ініційованими урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники діяльності Центру та його фінансового стану погіршилися", - сказано в повідомленні.У відомстві заявили, що зараз активно співпрацюють з Мінфіном, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з держбюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності банку."Найближчим часом у Мінфін буде відправлено доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 Державна підтримка кінематографії", - запевнили в Мінкульту.Нарешті, міністерство закликало всіх учасників процесу до конструктивного діалогу і співпраці, щоб якомога швидше відновити держфінансування важливої культурної інституції та, перш за все, погасити заборгованість по заробітній платі перед її працівниками.Нагадаємо, що раніше Центр Довженка в Києві заявив про неплатоспроможність.Держфінансування за 2020 рік не надійшло. В організації кажуть про саботаж з боку глави Держкіно Марини Кудерчук.Пізніше стало відомо, що директор Центру Довженка написав заяву про звільнення. Керівник установи звинуватив голову Держкіно в некомпетентності і саботажі, через що Центр Довженка залишився без фінансування.При цьому глава Держкіно заявила, що за Центр Довженка відповідає Мінкульт. Раніше Центр Довженка звинуватив Держкіно в саботажі фінансування, але глава Держкіно затверджує, що з цими питаннями потрібно звертатися до Мінкульту.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp