Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Донбасі виявили розробника шпигунського програмного забезпечення

30 травня 2020 р., 09:15

Зловмисник продавав шпигунське програмне забезпечення через один з хакерських форумів, з'ясували в СБУ

.Служба безпеки України викрила в Луганській області розробника шпигунського програмного забезпечення, що надавало прихований доступ до персональних даних. Про це повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю, 29 травня.

Кіберспеціалісти встановили, що житель Старобільська розробив вірусну програму. Його "винахід" надавав покупцям доступ до чужих комп'ютерів і смартфонів для викрадення логінів, паролів, зчитування інформації з месенджерів і електронних платіжних систем.Відзначається, що зловмисник пропонував шпигунське програмне забезпечення через один з хакерських форумів."Співробітники СБУ встановили особу продавця і попередили реалізацію шпигунської програми", - йдеться в повідомленні відомства.Під час обшуку у зловмисника вилучили комп'ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.Хакеру готується повідомлення про підозру за статтею про створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут (ст.361-1 КК України).Зараз перевіряється реалізація зловмисником програмного забезпечення на інших хакерських ресурсах і відповідно можливі факти його використання для несанкціоновного доступу до сайтів державних органів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp