Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Ужгородщині словаки веселилися

15 вересня 2014 р., 08:46

Цьогорічний фестиваль став рекордним за кількістю учасників.

Цьогоріч у ньому взяла участь рекордна кількість колективів – двадцять чотири. Це були представники сіл та селищ, де живуть етнічні словаки та гості із закордону. Артисти демонстрували словацькі народні танці, співали пісні та розігрували сценки.

Відкриваючи свято, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова від імені словацького уряду висловила підтримку Україні.

«Нехай цей фестиваль стане виявом підтримки та віри в український народ, його силу і мужність. Я щиро вірю у те, що ситуація на сході вашої країни стабілізується і Україна впевнено ітиме вгору», – заявила вона.

Також на фестивалі були присутні представники влади краю та Словаччини, політичні та громадські діячі. Зокрема, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло, вітаючи учасників, висловив сподівання, що кількість фестивалів на Закарпатті зростатиме, адже це чудова нагода для молодших поколінь пізнати культуру та традиції представників іншої національності та показати їм нашу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp