Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гірські райони Закарпаття, Львівщини та Івано-Франківщини хочуть об'єднати новими автошляхами (ВІДЕО)

1 червня 2020 р., 15:55

На Закарпатті працюють над втіленням проєкту «Мале карпатське коло», який має об’єднати гірські райони трьох областей якісною туристичною інфраструктурою

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

«Обговорили амбітний проєкт «Мале карпатське коло». Він має об’єднати гірські райони Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей якісною туристичною інфраструктурою», – повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

За його словами, проєктом передбачається маркування й облаштування усім необхідним автошляхів, велодоріжок та пішохідних туристичний стежок.

«Перші кроки у реалізації проєкту ми робимо уже – ремонтуємо дороги місцевого та державного значення. Потрібно ще побудувати нову гірську дорогу, яка з’єднає Львівську та Закарпатську області. І віримо, що цей проєкт стане потужним поштовхом для розвитку туризму у Карпатському регіоні, Закарпатті зокрема. Це дасть змогу наповнювати місцеві бюджети і виводити поступово область із економічної кризи», – зазначив Петров.

На думку голови Закарпатської ОДА, вплив якісної інфраструктури на розвиток конкретного регіону показали у Львівській області.

«Наприклад, історико-культурний заповідник «Тустань». Було – 40 тисяч відвідувачів на рік. Коли побудували нову дорогу, облаштували місця відпочинку, то кількість туристів збільшилася до 150 тисяч людей. Заповідник заробляє більше 6 млн грн і є самоокупним, може розвиватися», – сказав посадовець.

Як нагадали у пресслужбі, наприкінці минулого року три області – Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська – підписали Меморандум про співпрацю в межах проєкту «Мале карпатське коло». Насамперед він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності, - пише Укрінформ.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp