Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юрій Фущич про ситуацію на ринку праці області та стан виплати допомоги по частковому безробіттю

10 червня 2020 р., 08:50

Поговорили про важливе

5 червня в приміщенні Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся брифінг директора Закарпатського ОЦЗ Юрія Фущича щодо ситуації на ринку праці області та виплати допомоги по частковому безробіттю підприємствам та фізичним особам-підприємцям, з врахуванням змін до чинного законодавства.

Висвітлюючи тему брифінгу, Юрій Фущич зазначив, що станом на 04.06.2020 року 407 роботодавців, які звернулись до центрів зайнятості області, отримають допомогу по частковому безробіттю, що дасть змогу здійснити виплати 6122 особам. Він також зазначив, що відтепер і ФОПи які не мають найманих працівників мають право на допомогу по частковому безробіттю.

Такі зміни стали можливими завдяки урядовим ініціативам, а саме - ухваленню Постанови КМУ від 03.06.2020 р. № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України. Для отримання допомоги - ФОПу без найманої праці, треба звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів. Таку допомогу можна оформити протягом 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Аналізуючи стан ринку праці області Юрій Фущич повідомив, що з початку введення в дію обмежувальних заходів до Закарпатської обласної служби зайнятості звернулося 7565 наших краян. З них, статус безробітного одержали 6116 осіб. У порівнянні з минулим роком, станом на 03.06.2020 р. кількість безробітних збільшилася у 2,2 рази і складає 9980 осіб. Отримують допомогу по безробіттю 8319 осіб, що у 2,3 рази більше ніж у 2019 році. Працевлаштовано під час карантину 1398 осіб, з них 667 осіб мали статус безробітного.



Закарпатський обласний центр зайнятості

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp