Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові побільшає стоматологів

15 вересня 2014 р., 18:02

Цю спеціальність опановуватимуть у медичному коледжі міста

Мер Берегова Золтан Бабяк на своїй сторнці у Фейсбук повідомив, що провів спільну зустріч з директором закладу Марією Продан та керуючим діаконічного відділу Закарпатської Реформатської церкви Бейло Нодєм.

За словами З. Бабяка, будівля Берегівського медичного коледжу була зведена ще за часи Австро-Угорської імперії. А нині відноситься до пам’яток архітектури. Та на великий жаль нині ця історична споруда перебуває не в найкращій формі: про це свідчить стан стін та стель. Однак це не єдина проблема коледжу.

Марія Продан звернулася з проханням про підтримку до Бейли Нодь. Директор розповіла про фінансові труднощі коледжу, зокрема про брак коштів на капітальний ремонт закладу.
Зазначила, що багато в облаштуванні аудиторій допомагають спонсори.

Керівник закладу поділилася планами про відкриття курсу сьогодні затребуваної і перспективної спеціальності стоматолога. Однак, для реалізації знову таки потрібні кошти. На її думку, також дуже важливо розвивати не тільки теоретичні знання, а потрібно створювати умови для здобуття практичних навиків студентами.
У коледжі навчаються діти з різних районів не тільки нашої області, але й із сусідніх. Відрадно, що це єдиний медичний заклад в країні, де створена група з угорською мовою навчання. Варто зазначити, що після завершення коледжу бажаючі продовжити своє навчання у вишах при вступі переводяться автоматично на другий курс, - написав Золтан Бабяк.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp