Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нова форма податкової декларації зі збору за місця для паркування транспортних засобів

17 червня 2020 р., 10:55

Цікаво знати

Головне управління ДПС у Закарпатській області повідомляє про запровадження нової форми податкової декларації зі збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – Декларація).

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 року № 891 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1233» внесено зміни до Порядку обліку податків і зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1233, згідно з якими суб’єкти господарювання, що не сплачують податки і збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, повинні вести облік сум таких пільг та з 01 січня 2020 року повинні відображати у податковій звітності.

Наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2019 № 550 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів» (далі – наказ № 550) затверджено нову форму Декларації.

Відповідно до норм абзацу другого п. 46.6 ст. 46 глави 2 розділу ІІ Податкового кодексу України якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій, які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій, чинні до такого визначення.

Декларація за новою формою у редакції наказу № 550 складається за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення, тобто за другий квартал 2020 року і, відповідно, має подаватися з 01.07.2020 року.


Відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області

Схожі новини

До уваги громадян, що ввозять на митну територію України транспортні засоби
Платникам про порядок заповнення розділу 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП
Кому належать штрафмайданчики для тимчасового зберігання транспортних засобів?
На Закарпатті зареєстровано 7000 транспортних засобів
ДФС запустила пілотний проєкт «Перелік транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт»
Прокуратура закінчила слідство відносно наркомана, який викрав три транспортні засоби
До уваги громадян, які тимчасово ввезли на період до 60 днів транспортні засоби особистого користування
Пілотний проєкт ДПС: «Перелік транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий»
Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил
Як діятимуть нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp