Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим загрожує укрупнення районів місцевому самоврядуванню

17 червня 2020 р., 11:45

Позицію Асоціації міст України щодо укрупнення районів від імені АМУ озвучив член Правління АМУ, мер Дніпра Борис Філатов в ефірі програми «Свобода слова» від 15 червня 2020 року

Як зазначив міський голова, укрупнення районів зроблене механістичним шляхом. «Якщо Постанова Кабміну буде прийнята – обласні центри фактично будуть понижені у своїх правах до рівня районних центрів, більше того – над обласними центрами, окрім облдержадміністрації, буде командувати райдержадміністрація» - наголосив пан Філатов.

Натомість якщо не будуть ухвалені зміни до закону про місцеве самоврядування та бюджетного кодексу, з бюджетів територіальних громад буде вилучено 60 % ПДФО.

Ця ситуація, за словами мера Дніпра, має доволі просте обґрунтування – перед виборами перекроїти адміністративно-територіальний устрій країни і при цьому тримати місцеве самоврядування на короткому фінансовому повідку.

Чи загрожує укрупнення районів українцям – Мер Дніпра Філатов розповів деталі (Свобода слова, ICTV) Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp