Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В РНБО побоюються посухи в Україні

19 червня 2020 р., 10:33

Після червневих дощів ситуація з водними ресурсами покращилася, але ризик посухи і її негативних наслідків зберігається.

В Україні зберігається небезпека посухи і погіршення ситуації з водними ресурсами. Про це повідомляє прес-служба РНБО у п'ятницю, 19 червня.Питання водних ресурсів обговорювалося під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів та забезпечення населення України якісною питною водою."Станом на середину червня гідрологічна ситуація на більшості річок України покращилася, і її подальший розвиток буде залежати від режиму випадання дощів і їх кількості. Однак, з огляду на багаторічні тенденції, є ймовірність формування періодів низької водності влітку-восени з можливими негативними наслідками для різних секторів економіки, населення і навколишнього середовища", - сказано в повідомленні.Крім того, в раді наголосили на необхідності вдосконалити законодавчу базу страхування забруднення водних ресурсів.Нагадаємо, що раніше Україна втратила 230 тисяч га посівів через посуху. Найбільше постраждала Одеська область, де за попередніми розрахунками втраченими вважаються 148 тисяч гектарів посівів.Також повідомлялося, що на Херсонщині побитий температурний рекорд із 1946 року. Напередодні в області температура піднялася до +37°. Побито також рекорд середньодобової температури - вона досягла +27,3°.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp