Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Рахівських лісах забагато "привітів" з минулого

16 вересня 2014 р., 12:38

А сама, з часів Другої світової.

15 вересня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснено заходи по очищенню місцевості від вибухонебезпечних предметів, які 13 вересня були виявлені на околиці смт Ясіня Рахівського району. 

Металічний предмет, схожий на вибухонебезпечний, виявили місцеві мешканці під час збирання грибів в урочищі «Гаврилець». Для вилучення знахідки було направлено піротехніків ДСНС. По прибуттю до місця сапери ідентифікували боєприпас, ним виявилася мінометна міна калібру 82 мм часів Другої світової війни. Також у ході контрольного обстеження прилеглої території піротехніки виявили ще 28 подібних боєприпасів. Того ж дня всі боєприпаси було знищено. 

Станом на 16 вересня роботи по виявленню вибухонебезпечних предметів тривають. 

Для довідки: 12 вересня піротехнічним розрахунком аварійно-рятувального загону спеціального призначення було вилучено та знешкоджено 29 мінометних мін калібру 82 мм, які були виявлені місцевим населенням в урочищі «Кобин», що на вул. Вільшинський у м. Рахів. А в період 26-28 березня групою піротехнічних робіт АРЗ СП У ДСНС України у Закарпатській області виявлено та вилучено 536 одиниць мінометних мін калібру 82 мм., 45 мм, 1 гранату м-38 та 2 набої, які було виявлено в лісовому масиві смт Ясіня Рахівського району. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp