Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородським сімейникам придбали новітнє устаткування (ВІДЕО)

16 вересня 2014 р., 13:37

Тепер дороговартісні першочергові аналізи коштуватимуть на порядок нижче.

Амбулаторії сімейної медицини Ужгорода відтепер працюватимуть по-європейськи. Усім закладам закупили найнеобхідніше для роботи лікарів. За словами фахівців, саме такий мінімальний діагностичний рівень сімейної амбулаторії за кордоном. 

Обладнання обійшлося в 300 тисяч гривень. Його медики отримали в рамках проекту США та гранту який виграв Закарпатський благодійний фонд «Сім’я». Серед нового устаткування сім сучасних 12-ти канальних ЕКГ-апаратів, які дозволяють не тільки зробити кардіограму та роздрукувати її на принтері, але й у разі необхідності передати на електронних носіях чи через інтернет для подальшого консультування з лікарями-кардіологами. Фахівці-медики, які працюватимуть на обладнанні, вже пройшли навчання в обласному тренінговому Центрі на базі АЗПСМ No 7. 

Ще один предмет гордості медиків – чотири експрес-лабораторії, які практично миттєво дозволяють визначити до 10 показників крові (рівень гемоглобіну, білірубіну, білку, холестерину, глюкози тощо). Причому, собівартість аналізів, на порядок нижча ніж зазвичай. Серед іншого обладнання: небулайзери (апарати для проведення інгаляцій), пульсоксиметри, дитячі пеленатори, ростовагоміри та інше. 

Також за рахунок коштів гранту та благодійників обладнано парковку для візочків і вентиляційну систему для лабораторії. Майже все придбане устаткування – вітчизняного виробника, що дозволяє без жодних проблем закупляти необхідні витратні матеріали. Обслуговування техніки набагато дешевше ніж імпортної, причому за все устаткування не поступається іменитим іноземним аналогам.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp