Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Китаї прийняли резонансний закон про Гонконг - ЗМІ

30 червня 2020 р., 16:40

Документ про національну безпеку в автономному регіоні набуде чинності 1 липня.

Ще на стадії пропозиції він викликав шквал критики в Європі і США.Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників прийняв закон про забезпечення національної безпеки в Гонконзі. Про це 30 червня повідомила газета South China Morning Post.

Зазначається, що документ набуде чинності 1 липня - день 23-ї річниці переходу колишнього британського анклаву під суверенітет КНР. За затвердження правового акта проголосували всі 162 члена вищого законодавчого органу.

Текст документа поки не розголошується. Очікується, що він буде опублікований у другій половині дня вівторка.

Новий закон покликаний боротися з діями, які загрожують національній безпеці в Гонконзі. Серед таких загроз сепаратизм, тероризм, підрив державної влади і змова з іноземними антикитайськими силами.

За попередніми даними, документ передбачає можливість довічного ув'язнення як максимальна міра покарання для найбільш серйозних порушників.

Нагадаємо, про розробку закону про нацбезпеку Гонконгу, який дозволить Пекіну створити в регіоні власні спецслужби і заборонити проведення акцій протесту, стало відомо наприкінці травня.

США сприйняли ініціативу Китаю як порушення автономного статусу Гонконгу і почали процес скасування всіх пільг, якими користувався спеціальний адміністративний район.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp