Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачево відправляє постраждалим від повені прикарпатцям допомогу

1 липня 2020 р., 14:15

Про це повідомляє Мукачівський міський голова Андрій Балога на своїй сторінці в мережі фейсбук

«Закарпаття краще за інші регіони розуміє, що таке повінь, які руйнівні наслідки вона залишає після себе та, як важко людям повернутись до нормального життя після такої біди. Більшість закарпатців до сьогодні пам’ятають про лихо, яке наробила «велика вода» у нас в області восени 1998 року, про зруйновані оселі та загиблих земляків.

Також, із власного, сумного досвіду ми знаємо, що влада під час ліквідації наслідків подібних природних катастроф, насамперед, займається відновленням інфраструктури: доріг, мостів електропостачанням. Водночас, жителі регіону, яких не оминула біда, тривалий час залишаються сам на сам із своїми проблемами. Їм потрібно пройти не одну бюрократичну процедуру, не одну комісію по оцінки завданих стихією збитків для того, щоб отримати хоч якусь допомогу від держави. Хоча вже сьогодні їм не вистачає таких елементарних речей, як питна вода. Тому, дуже важливо показати мешканцям Івано-Франківщини, що вони не одні і їм є на кого розраховувати», - каже Андрій Балога.



Також нагадує, 1998 році, коли до нас прийшла біда, то Закарпаттю допомагала вся країна. Край тоді отримав тисячі тонн гуманітарних вантажів від кожної області та саме завдяки цій підтримці значна частина постраждалих від повені мешканців нашого краю змогла швидко оговтатись та елементарно вижити.



«Переконаний, що саме тому закарпатці не можуть залишитись осторонь від тих проблем, які принесла повінь нашим сусідам та зобов’язані їм допомогти. І сьогодні, ми від Мукачівської громади відправляємо на Івано-Франківщину перший гуманітарний вантаж із 40,000 літрів води, 10 тонн товарів бакалійної групи та створюємо штаб допомоги постраждалим мешканцям області.

Впевнений, що інші громади Закарпаття, представники нашого бізнесу, волонтери та просто небайдужі люди, також приєднаються до нашої ініціативи та нададуть свою посильну допомогу. Крім того, закликаю не стояти осторонь губернатора та обласну раду. Давайте разом покажемо всім, що на Закарпатті пам'ятають добро та готові так само протягнути руку підтримки Івано-Франківщині, як колись вся країна допомагала нам», - закликає міський голова Мукачева.

Контакна особа:

Шпиньович Іван моб: 050 432 11 79

адреса: м .Мукачево вул.Пряшівська 4

графік роботи пн-пт з 8:00 по 17:00.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp