Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є Дике озеро

2 липня 2020 р., 12:05

Те, що треба знати

Дике озеро (інша назва Озірце) знаходиться серед дрімучого смерекового і букового лісу та цілком відповідає своїй назві, адже справді досі збереглося у первозданному стані.

Площа Дикого озера – трохи більше гектара. А ось острівок – унікальний, бо він ніколи не занурюється у голубій чаші. Тут коливання рівня води не відбувається, як і не змінюється площа плеса за дощових опадів.

Рослинний покрив безіменного острівка нагадує тундрову флору. Ростуть на ньому маленькі смерічки, а сам острів утворений буро-червоними сфагновими мохами, між якими росте журавлина дрібноплідна і росичка круглолиста.

Дике озеро може служити еталоном перетворення озера у верхове болото. Заболочення відбувається не лише від периферії, але й від центру, де знаходиться острівець.

Глибина озера сягає 8 м. Вода тут чиста, прозора. У ній живе гольян. Це невеличкі рибки, які снують зграйки біля берега в пошуках їжі.

Пройшовшись екологічною стежкою до Дикого озера, можна набратися маси незабутніх вражень.

НПП "Синевир"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp