Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зеленський заборонив нараховувати штрафи за кредитами в період карантину

2 липня 2020 р., 08:40

Закон захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину і в 30-денний термін після його завершення.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про недопущення нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину. Про це повідомляється на сайті глави держави в середу, 1 липня.

Зазначено, що закон №691-IX захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину і в 30-денний термін після його завершення.З цією метою документ вносить зміни в "Прикінцеві положення" Господарського кодексу і "Прикінцеві та перехідні положення" Цивільного кодексу, згідно з якими в разі прострочення позичальником в період карантину та / або в 30-денний термін після його завершення виконання грошового зобов'язання за договором, згідно з яким позичальнику було надано кредит банком або іншим кредитодавцем, позичальник звільняється від обов'язків сплатити на користь кредитодавця неустойку, штраф, пеню за такі прострочення.Закон вступає в силу на наступний день після опублікування.Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами в період дії карантину.Як відомо, українці в карантин все гірше платять за кредитами. Частка прострочених споживчих кредитів, станом на 11 травня, зросла до 23,9%.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp