Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ООН прийняли резолюцію щодо коронавірусу

2 липня 2020 р., 08:43

Переговори щодо резолюції тривали три місяці. Резолюція закликає до загального припинення вогню в конфліктах на час пандемії.

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію із закликом припинити вогонь у всіх конфліктах на період пандемії. Про це з посиланням на джерело в ООН повідомляєТАСС в середу, 1 липня.Метою резолюції стала підтримка оприлюдненого в березні призову генерального секретаря ООН "до загального і негайного припинення вогню у всіх конфліктах, які перебувають на розгляді" Радбезу.Відзначимо, що ще 23 березня генсек ООН Антоніу Гутерреш виступив з ініціативою повсюдного припинення вогню. Проект резолюції на її підтримку, запропонований Францією і Тунісом, знаходився на розгляді Ради Безпеки з квітня. При цьому основні розбіжності виникли між делегаціями США і Китаю. Тоді, за наполяганням США, з тексту зникла згадка про роль ВООЗ в боротьбі з коронавірусом. У ньому також не називається країна походження інфекції.У документі також наголошується, що "гуманітарна пауза не поширюється на військові операції проти "Ісламської держави", Аль-Каїди та інших осіб, угруповань і організацій, асоційованих з терористичними групами, визнаними такими РБ ООН".Згідно з резолюцією, миротворчі місії ООН будуть наділені мандатом допомагати країнам вживати дії для обмеження поширення захворювання. Зокрема, мова йде про "забезпечення гуманітарного доступу, в тому числі до внутрішньо переміщених осіб і таборів біженців, а також про медичну евакуацію".Раніше повідомлялося, що пандемія коронавірусу прискорилася. Епідемія COVID-19 у світі ще навіть не наблизилася до завершення. Введені в різних країнах обмеження пригальмували, але не зупинили поширення коронавірусу.Також ВООЗ підрахувала вартість вакцини від коронавірусу. Для ефективної протидії хворобі потрібна дієва вакцина в безпрецедентних масштабах і в стислі терміни.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp