Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті понад 4 600 кримінальних правопорушень розслідуватимуть як кримінальні проступки

3 липня 2020 р., 10:05

З огляду на дотримання заходів безпеки, місцеві прокурори та співробітники поліції на місцях прийняли участь у заході в режимі відеоконференції

Під головуванням виконувача обов’язків прокурора Закарпатської області Івана Дем’янчука проведено нараду із керівниками місцевих прокуратур та співробітниками органів дізнання та досудового розслідування щодо впровадження в практичну діяльність кримінальних проступків та механізму їх розслідування у формі дізнання.

З огляду на дотримання заходів безпеки, місцеві прокурори та співробітники поліції на місцях прийняли участь у заході в режимі відеоконференції.

Відповідні зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів набрали чинності 1 липня 2020 року та упродовж місяця, матеріали за правопорушеннями, мають бути передані до органу, який здійснюватиме подальше дізнання у них.

Згідно законодавчих змін, склад 121 кримінального проступку утворено з 119 складів злочинів та 2 - адміністративних правопорушень, за вчинення яких, встановлюється кримінальна відповідальність.

Станом на сьогодні, в Закарпатті обліковано 4635 кримінальних правопорушень, які надалі розслідуватимуться як кримінальні проступки.

На нараді присутні детально обговорили механізм передачі правопорушень від слідчих до дізнавачів, їх подальше розслідування, а також притягнення підозрюваних до передбаченої законом відповідальності.

Довідково:

Кримінальний проступок – це один із видів кримінального правопорушення, за вчинення якого призначають основне покарання у вигляді штрафу, в розмірі не більше ніж три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або інше покарання, але не пов’язане з позбавленням волі.

До кримінальних проступків належать некваліфіковані крадіжки, шахрайства, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство й інші правопорушення, які становлять майже половину всіх зареєстрованих фактів.

Дізнавачі здійснюватимуть розслідування кримінальних проступків за скороченою процедурою, тривалість якої не має перевищувати один місяць з дня вручення особі повідомлення про підозру.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp