Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті сьогодні здавали ЗНО з історії України

9 липня 2020 р., 17:10

Закарпатські учні здавали ЗНО з історії України

Сьогодні, 9 липня, випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2020 році здобули повну загальну середню освіту, мали можливість скласти у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) історію України.

Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України входить у трійку найпопулярніших тестувань, поруч з математикою та українською мовою. Зазвичай, учні обирають між тестом з математики та історією, зважаючи на запити вишів.

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти для проходження тестування з історії України працювало 43 пункти, на яких було зареєстровано 10 312 учасників.

Враховуючи різну кількість завдань та їх форм, на виконання кожного тесту зовнішнього незалежного оцінювання відводиться різний час. Час, відведений на виконання завдань тестів ЗНО у 2020 році з історії України, складає 150 хвилин.
Зміст сертифікаційної роботи з історії України визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з історії України для закладів загальної середньої освіти.

Сертифікаційна робота з історії України налічує 60 завдань різних форм і складається з двох частин: „Історія України ХХ – початку ХХІ ст.ˮ (30 завдань) та „Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.ˮ (30 завдань). Програма ЗНО з цього предмета, яка хронологічно охоплює весь зміст шкільних курсів історії України від найдавніших часів до сьогодення, складається з 31 теми.

Проте ЗНО з історії – це не лише перевірка теоретичних знань, а й уміння логічно пов'язати та проаналізувати різноманітні події. Воно передбачає перевірку знань про основні політичні, соціально-економічні, культурні події, явища та процеси минулого, діяльність видатних історичних діячів, а також сформованості загальнопредметних історичних умінь. Разом з тим невід’ємною складовою програми ЗНО з історії України є перелік пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва, обов’язкових для розпізнавання учасниками тестування.

Програма зовнішнього незалежного оцінювання досягнень випускників освітніх закладів системи загальної середньої освіти з історії України є конкурсним предметом при вступі до закладів вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, – 94 бали. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України Українським центром оцінювання якості освіти буде оголошено до 25 липня.

Слова подяки сьогодні складаємо всім, хто був причетний до забезпечення проведення тестування, та 5 811 учасникам, які вчасно зʼявилися на пункти, дотримувалися всіх вимог і правил безпечної поведінки в умовах пандемічного сьогодення.




Прес-центр Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp