Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівники СБУ виявили злочинну недбалість лісівників на Закарпатті

9 липня 2020 р., 18:50

У лісах Закарпаття правоохоронці викрили махінації на мільйони гривень і звинувачують працівників держлісгоспів

Василь БЕДЗІР,
«Урядовий кур’єр»

Один за одним правоохоронці встановлюють випадки зловживань у лісовому господарстві Закарпаття. Днями в публікації «Урядового кур’єра» йшлося про викриття на махінаціях групи лісопорушників із числа працівників одного з держлісгоспів на Тячівщині, а також національного природного парку та біосферного заповідника на Рахівщині й Хустщині. Руками «чорних лісорубів» вони завдали державі мільйонних збитків.

І ось нове повідомлення зі Служби безпеки України. Її працівники встановили факти несанкціонованих вирубок лісу в Ясінянському державному лісомисливському господарстві, що в Рахівському, Мокрянському держлісгоспі – Тячівському районах.

У першому з цих держпідприємств незаконно зрубано дерева цінних порід. Збитки, нанесені природоохоронному фонду, оцінюються в суму до 7 мільйонів гривень. Трьом працівникам лісгоспу повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

У Мокрянському держлісгоспі посадовці сприяли незаконним вирубкам з метою подальшого збуту деревини. Цими оборудками державі завдано збитків на суму 2,5 мільйона гривень.

Слідчі дії здійснювали працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань, що у Львові. Зараз справи готують до передачі справ e суд і притягнення винних осіб до відповідальності.

Злочинна недбалість лісівників і незаконна вирубка в карпатських лісах, за висновками експертів, є однією з причин нищівних паводків, інших стихійних лих у Карпатах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp