Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Звернення Єпископа Варсонофія, керуючого Закарпатською єпархією Української Православної Церкви (Православної Церкви України)

13 липня 2020 р., 08:25

Єпископ Варсонофій, керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви(Православної Церкви України)

"Дорогі браття та сестри, шановні закарпатці!

Маю за честь сьогодні звернутись до усіх вас від імені Закарпатської Єпархії Православної церкви України, і моє звернення стосуватиметься надважливої справи сьогодення, виконання вимог МОЗУ та постанов обласної комісії ТЕБ та НС щодо виконання вказівок влади стосовно убезпечення від коронавірусної інфекції COVID-19.

Сьогодні ця страшна пандемія на ім'я "Коронавірус" спаралізувала майже увесь світ. Кожна година може коштувати сотень тисяч людських життів. Не маємо права чекати масового зараження і тому в країні та особливо у нас на Закарпатті введено карантин. Та найперше перед обличчям інфекційної загрози християнам слід уникати паніки, бо вона є проявом маловір'я, натомість постом і молитвою належить просити у Бога прощення своїх гріхів.
Відповідно до церковної практики в усіх храмах Закарпатської Єпархії Православої церкви України, під час оголошеного державою карантину на святі літургії підносяться особливі молитви та прохання на єктенії. Завдяки таким щирим церковним молитвам Господь неодноразово посилав свою благодатну допомогу та припиняв смертоносні епідемії в історії нашого народу.

Віримо що і нинішня епідемія спільними посиленими молитвами та трудами буде подолана.

Проте, церква закликає своїх вірних не ігнорувати загальноприйнятих норм гігієни і виконувати рекомендації лікарів, у разі появи ознак схожих на інфекційне захворювання слід лишатись вдома а у випадку погіршення здоров'я обов'язково звертатись до лікарів відтак стримаємо свої страхи, не будемо впадати в паніку а покладемося цілковито на всесильну волю Божу та будемо виконувати, те що залежить від кожного з нас особисто. Для того щоб унеможливити або максимально применшити ризики захворіти як для себе так і для наших ближніх.

Тобто ми маємо бути не лише свідомими християнами, а і свідомими громадянами!

Я закликаю Вас чітко дотримуватись превентивних рекомендацій, які надало Міністерство охорони здоров'я, спираючись на висновки фахівців в області мікробіології, молекулярної патології, вірусології та генетики, а також заходів що запроваджуть державні місцеві органи самоврядування для припинення розповсюдження вірусу.

Прошу Вас, розсудливо ставитись до тих повідомлень, щодо пандемії, які поширюються у ЗМІ, тому що часто вони навмисно провокують паніку, а люди які піддались їй, втрачають здоровий глузд і адекватне сприйняття подій що відбуваються. Натомість закликаю поширювати правдиву, корисну інформацію щоб якомога якісніше застосовувати профілактичні заходи і заходи епідеміологічної безпеки.

Дорогі браття і сестри, закликаю Вас, бути пильними і уважними, невпинно молитись покладаючись на Господа і сумлінно дотримуватись рекомендацій лікарів, тільки так ми зможемо убезпечитись від зараження себе і ближніх та подолати коронавірусну інфекцію.

Прикликаю на вас благословення Боже!"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp