Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Від COVID-19 померла викладачка УжНУ (ФОТО)

14 липня 2020 р., 08:03

Йдеться про Марію Юріївну Козак

Сталося це вчора, 13 липня. Про це на своїй сторінці у мережі "Фейсбук" написала Мар'яна Вотьканич:

"13 липня 2020 року відійшла у засвіти від важкого вірусу COVID-19 Марія Юріївна КОЗАК, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури УжНУ.Марія Юріївна народилася 30 вересня 1966 року в смт. Майдані Міжгірського району Закарпатської області. Після середньої школи закінчила Хустський лісотехнікум, а в 1992 році − філологічний факультет УжНУ. Була сумлінною і допитливою студенткою, цікавилася досягненнями науки і виявила схильність до науково-дослідної роботи. За рекомендацією кафедри української літератури вступила до аспірантури, виконала й у 2002 році успішно захистила кандидатську дисертацію під керівництвом професора Голомб Л.Г. З 1996 року працювала на посаді викладача, а з 2002 року – доцента кафедри. 

За час викладацької роботи розробила важливі курси з історії української літератури, зацікавлювала студентів актуальними спецкурсами, найновішими досягненнями рідного красного письменства та літературознавчої науки.Марія Юріївна активно займалася науковою роботою, її ґрунтовні, виконані на сучасному методологічному рівні праці є важливим внеском у вітчизняне літературознавство. Свої знання і досвід науковця Марія Юріївна передавала й студентам та аспірантам. Мала заслужену повагу від студентів як викладач. Науково-педагогічні досягнення чудово втілювала на лекціях, практичних, семінарських заняттях, у навчально-методичних посібниках. Як викладач була принциповою, вимогливою й об’єктивною, студентів поважала й знаходила з ними порозуміння, була авторитетом для молоді. Беззаперечну повагу мала Марія Юріївна серед колег. Завжди доброзичлива, привітна, безкорислива, готова усім поділитися й прийти на допомогу. 

У ставленні до роботи і доручень була дуже обов’язковою і відповідальною. Люблячою і самовідданою завжди була до своїх рідних, вірною і глибоко добропорядною до друзів. У душі і в діях була великим патріотом своєї малої Батьківщини і України, знала її історію, цінувала мову, уболівала за сучасне й майбутнє країни.Дорога наша колего! Невтишимою печаллю перейняті наші серця з Вашим передчасним відходом за межу цього світу. 

Усвідомлюємо, що не стало людини винятково чесної, порядної, вимогливої до себе та інших, готової пожертвувати собою заради рідних і близьких, тієї, яка все своє життя присвятила родині, друзям, учням, студентам, не шкодуючи себе, не рахуючи матеріальні чи інші витрати. Була відвертою, ніколи не кривила душею, не сприймала людської байдужості та непорядності.Нехай у неосягненних засвітах, дорога наша Маріє Юріївно, миром і спокоєм сповниться Ваша душа. У глибокому сумі розділяємо непоправну втрату з родиною і висловлюємо глибокі співчуття.

Колектив кафедри української літератури та всього філологічного факультету УжНУ."

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp