Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про нові умови перетину угорського кордону

15 липня 2020 р., 11:45

Цікаво знати

За інформацією Генерального консульства Угорщини в м.Берегові, відповідно до розпорядження Міністерства закордонних справ Угорщини 11/2020 (VII. 13.), яке набуває чинності 15 липня 2020 року, громадяни сусідніх країн, що належать до «червоної» та «жовтої» категорій, матимуть можливість в’їхати в 30-кілометрову зону на території Угорщини.

Ці особи не повинні покидати межі 30-кілометрової зони й повинні залишити країну протягом доби.

У пункті пропуску «Тиса» утворилися черги із громадян України, які повертаються додому.

Помилково інформацію про зміни щодо в’їзду в Угорщину, сприйняли як закриття кордонів для іноземців, навіть транзитом.

Насправді, Угорщина й надалі пропускатиме громадян України, якщо вони проїжджають країну транзитом, дозволені також вантажні перевезення.

На вихідних уряд Угорщини прийняв рішення про посилення правил перетину державного кордону із 15.07.

Угорщина, у залежності від рівня коронавірусної епідемії, класифікує країни на три категорії - червону, жовту та зелену.

Громадяни Угорщини можуть в'їхати з країни, позначеної зеленим кольором, без контролю. В’їжджаючи з країни, позначеної жовтим або червоним кольором, вони піддаються медичній перевірці і повинні пройти карантин протягом 14 днів. Винятком є випадок, якщо на кордоні будуть надані два достовірні негативні тести (між ними має бути часовий відрізок 48 годин) і не давніші, ніж за останні 5 днів.

Що стосується іноземців, то з країн, позначених жовтим кольором, вони можуть в'їхати за тих же умов, що й угорські громадяни, а з країн, позначених червоним кольором, в’їзд заборонений.

Болгарія, Португалія, Румунія та Швеція належать до жовтої категорії, а також Великобританія, Норвегія, Росія, Сербія, Японія, Китай та США.

Серед червоних країн - Албанія, Боснія та Герцеговина, Білорусь, Косово, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія та Україна.

Списки країн переглядатимуть щосереди і вноситимуть у них корективи.

Транзит через країну дозволений.


Прес-центр Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp