Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

КСУ завтра розгляне конституційність закону про банки

15 липня 2020 р., 20:14

Засідання розпочнеться 16 липня в 10:00

Конституційний суд України призначив на 16 липня розгляд справи про конституційності закону про банках. Конституційне подання подали в КСУ 64 народних депутатів.

Про це повідомили в прес-службі КСУ.

У своєму конституційному поданні народні депутати оскаржують положення банківського закону, які, на їхню думку, надають перевагу по оскарженню розпорядчих актів перед іншими учасниками судового процесу Національному банку, Фонду гарантування вкладів фізосіб і пов'язаними з ними держустановам.

"Крім того, на думку народних депутатів, змінами, внесеними законом, знівельовано принцип верховенства права, засади змагальності та рівності учасників судового процесу і таким чином порушено право на справедливий суд та ефективний захист позивачів у справах щодо оскарження зазначених розпорядчих актів", - повідомили в КСУ.

Відкрита частина засідання розпочнеться 16 липня в 10:00.

Закон про банки набув чинності наприкінці травня. При цьому документ є однією з попередніх умов для нової програми співпраці України з МВФ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp