Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зеленський вніс до Ради кандидатуру глави НБУ

16 липня 2020 р., 08:15

Глава держави пропонує новим керівником Національного банку призначити багаторічного керівника Укргазбанку Кирила Шевченка.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради постанову про призначення головою Національного банку Кирила Шевченка. Про це в середу, 15 липня, повідомив народний депутат від фракції Голос Ярослав Железняк на своїй сторінці у Facebook."Завтра на 9:00 засідання Комітету Питання глави НБУ. Як і говорив - К. Шевченко", - написав Железняк.Він також опублікував фотографію порядку денного позачергового засідання комітету з питань фінансів на 9:00 16 липня, де першим пунктом стоїть проект постанови про призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку.Крім того, проект постанови з'явився на сайті Верховної Ради.Кирило Шевченко - багаторічний керівник Укргазбанку. Його прізвище називалося серед імовірних кандидатів на посаду глави НБУ після відставки попереднього керівника Якова Смолія.

Сьогодні повідомлялося, що на посаду глави НБУ розглядають 9 кандидатів. Кирило Шевченко в списку був серед тих, хто готовий "звузити" незалежність НБУ і пом'якшити монетарну політику на запит Банкової.Відзначимо, напередодні Зеленський провів бесіду із главою МВФ Крісталіною Георгієвою, у якій запевнив, що до 17 липня запропонує парламенту кандидатуру нового глави НБУ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp