Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мінську на затримання активістів кинули військових

16 липня 2020 р., 08:34

У центрі столиці Білорусі перекрили кілька станцій метрополітену.

Силовики затримали групу осіб, незадоволених відмовою ЦВК реєструвати конкурентів Лукашенка.Увечері в середу, 15 липня, в Мінську поновилися затримання активістів. 

На розгін мирного зібрання серед інших силовиків відправили і солдатів внутрішніх військ, до місця підігнали автозаки, повідомляє Наша Ніва.Відзначається, що кілька станцій метро перекриті.Після 19:00 правоохоронці в Мінську затримали групу протестувальників, коли ті намагалися відправити поштою скарги щодо відмови ЦВК реєструвати кандидатами в президенти головних конкурентів чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.Активісти вирушили до відділення пошти, коли працівники ЦВК закрили будівлю після закінчення робочого дня. Раніше близько 2500 осіб прийшли до виборчої комісії з наміром подати скаргу щодо відмови реєструвати на виборах опонентів Лукашенка, утворивши чергу протяжністю 1,5 км. Однак Головне поштове відділення білоруської столиці закрили, а неподалік від ЦВК на протестувальників чекали силовики.Тим часом сьогодні в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ заявили, що вперше не направлять своїх спостерігачів на вибори президента Білорусі. Офіційний Мінськ просто не запросив спостерігачів.

У БДІПЛ наголосили, що без запрошення в країну не зможуть направити спостерігачів. Зазначається, що це свідчить про те, що Білорусь не охоча до співпраці зі спостерігачами на виборах, як це передбачено зобов'язаннями ОБСЄ. А останні повідомлення викликають стурбованість залякуванням кандидатів і арештами активістів опозиції.Нагадаємо, в Мінську та інших білоруських містах ввечері у вівторок, 14 липня, пройшли стихійні акції на підтримку екс-банкіра Віктора Бабарика та першого директора білоруського Парку високих технологій Валерія Цепкала, які не були зареєстровані кандидатами на виборах президента країни. Після вчорашніх протестів кількість затриманих у різних містах перевищила 230.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp