Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські матусі мітингували під ОДА (ФОТО)

22 липня 2020 р., 16:30

За відкриття садочків

Родини зібралися на площі Народній в Ужгороді, під будівлею Закарпатської ОДА. Йшлося про дозвіл на відкриття дошкільних навчальних закладів. Також учасники акції висловлювали невдоволення дистанціною системою навчання. Батьки просили розпочати роботу школи із 1 вересня у звичному режимі.

Із присутніми спілкувалися: перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова, керівник Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Галина Сітник.

Як профільний заступник із питань освіти, Олег Анатолійович пояснив:

«Питання про роботу дитсадків обговорювали на позачерговому засіданні ТЕБ та НС. З урахуванням того, що кількість хворих на COVID-19 зменшується та збільшується кількість тих, хто одужав, ми розглядали варіанти відкриття дитячих дошкільних навчальних закладів. Проте, позиція епідеміологів жорстка: вони категорично проти. Протягом поточного тижня ми будемо продовжувати моніторити ситуацію щодо захворюваності на коронавірус, а на наступне позачергове засідання комісії ТЕБ та НС винесемо питання роботи дитячих садків. Я чудово розумію ситуацію і позиція багатьох членів комісії «за» відкриття садочків. Проте саме позиція епідеміологів категорична: перебіг хвороби у дітей відбувається майже безсимптомно, але вони, повертаючись додому, можуть інфікувати своїх батьків та дідусів і бабусь.»

Ініціативна група учасників акції передала письмове звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра освіти і науки України, керівників управлінь освіти регіонів України із такими пропозиціями:

1 Зупинити повне дистанційне навчання в школах і вузах України. Дати можливість це вирішити батькам учнів, студентам як основним замовникам освітніх послуг.

2 Провести Всеукраїнський моніторинг на науково-медичній основі щодо вивчення особливостей життєдіяльності і самопочуття школярів, вчителів в умовах дистанційного навчання під час карантину на коронавірусну інфекцію весною 2020 року.

3 Вивчити питання ефективності освітнього процесу, що організовується з використанням технологій дистанційного навчання.

4 Оприлюднити отримане офіційне заключення і наукові коментарі, що стосуються узагальнених даних, які будуть зібрані в процесі моніторингу шляхом опитування або анкетування учнів, їх батьків і працівників освітніх закладів.

Представники ініціативної групи подякували за зустріч, яка

відбулася.

Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp