Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шмигаль розповів, чим були стурбовані в ЄС після зміни керівництва НБУ

23 липня 2020 р., 20:54

За словами прем'єра, рішення Якова Смолія піти у відставку було несподіваним для всіх

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що міжнародні партнери відреагували на зміну керівництва Національного банку України спокійно і напружено. Однак вони переживали за збереження незалежності НБУ.

Про це глава уряду розповів під час візиту в Брюссель.

"Вони переживали за збереження стабільності політики Національного банку, тому, що НБУ, згідно з законодавством, відповідає за збереження стабільності грошової одиниці, цінової стабільності, фінансової системи, зокрема банківської, забезпечення сталого економічного розвитку, разом з урядом України", - розповів Шмигаль, відповідаючи на питання кореспондента РБК-Україна

При цьому він додав, що партнери переживали, не викинули "вони свої гроші на вітер і будуть збережені інвестиції в український фінансовий сектор", бо профінансували частина структурних реформ в Україні.

Він додав, що рішення колишнього глави НБУ Якова Смолія піти у відставку було несподіваним для всіх.

За його словами, в Євросоюзі цікавилися цією темою, в тому числі і під час попередніх консультацій перед підписанням нового меморандуму про співпрацю, в рамках якого Україна отримає 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp