Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді вшанували прибуття святині з Афону (ФОТО, ВІДЕО)

18 вересня 2014 р., 14:09

Відтепер ікона вшановуватиметься тричі на рік: окрім вересневого дня, 17 квітня та 15 грудня.

Чотири роки тому, 15 вересня 2010 року до Ужгородського православного Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору прибула афонська святиня – ікона Божої Матері «Геронтісса».

Ікона була спеціально написана та привезена зі Святої Гори з благословення ігумена Пантократорського монастиря, благословіння ігумена Ієремії, Руського-Пантелімонового монастиря, що на Афоні, а також великого старця схиархімандрита Іони (Ігнатенко), Високопреосвященійшого Феодора, Архієпископа Мукачівського і Ужгородського та настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору – протоієрея Димитрія Сидора.

{g}

За цей період, ікона стала шанованою святинею собору. Віруючі люди з великою любов’ю приходять до ікони, моляться перед цим образом Божої Матері та отримують духовну втіху і виконання своїх прохань.

Цьогоріч 14 вересня, у день церковного новоліття, відбулося молитовне прославлення приходу великої святині до нашого краю. Після святкової Божественної Літургії перед іконою був відслужений молебень, опісля якого вірники змогли підійти до святині.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp