Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

4 фільми Бігуна покажуть на Фестивалі позитивного кіно (ВІДЕО)

14 серпня 2020 р., 10:00

Знай наших

Чотири стрічки В'ячеслава Бігуна побачать глядачі 14 серпня на Фестивалі позитивного кіно – Kinosaray 2020 Positive Film Festival на мистецькому хуторі Обирок. Про це повідомляють організаторифестивалю, започаткованого на початку 2000-х років Леонідом Кантером і Дариною Карпенко, та кіно-база IMDb.com.

У програмі «Короткометражні фільми про сталий розвиток» демонструють дві уже титуловані судові драми режисера «Між пеклом і раєм» і «Як тебе не любити», створені за матеріалами українських справ у Європейському суді. Це фільми режисера за напрямом «Право і кіно», які входять до серії «Україна в Суді».

Побачать глядачі й нові фільми автора в програмі українського документального кіно. "«Тіні» Івана Чендея" – це фільм-подорож історичними місцями найромантичнішого українського фільму «Тіні забутих предків», прем'єрі якого виповнюється 55 років. Глядачі зокрема дізнаються, що за свідченнями сучасників ані С. Параджанов, ані Ю. Іллєнко (який приїхав із Москви) на той момент вільно не володіли українською мовою. Архівно відкривається внесок «затіненого» автора сценарію фільму – письменника Івана Чендея. Ще одна стрічка «Дума про життя», яку нещодавно удостоєно нагороди за «Найкращу операторську роботу», екранізує 453 слова мудрості Любомира Гузара і торкається теми вічності.

Режисер і вчений-юрист із Закарпаття В’ячеслав Бігун відомий 25 титулованими фільмами (як-от «Серце мами Гонгадзе» і «Сильні духом»), які на літо 2020 року здобули більше 55 фестивальних нагород і 150 номінацій. Нещодавно нова стрічка автора «Многая літа. Стойко» здобула гран-прі та приз за «Найкращу режисуру» VII Міжнародного фестивалю історичного кіно «Поза часом».



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp