Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як чопські прикордонники на війну вирушали (ФОТО)

19 вересня 2014 р., 16:29

На плацу Чопського прикордонного загону вчора було велелюдно. Рідні, друзі та небайдужі містяни проводжали "зелених беретів" на Східну Україну.

Дещонапружену атмосферу допомагали "розрядити" жарти, легкірозмови та впевненість, що тут, вдома на рідномуЗакарпатті, їхчекатимуть. Молитимуться за них, наших захисників, та віритимуть у них і у те, що все буде добре!

 

Тож, 18 вересня, з Чопськогоприкордонного загону на Східпроводжалиокремийбойовийпідрозділ (більшесотніосіб)... Дорогою до наших прикордонниківщеприєднаються вояки іншихспеціальностей. Склад бойового підрозділу – майже цілком із добровольців, мобілізованих та тих вояків, котрі мають вагомий воєнний досвід. Допомогли у спорядженні бійців – волонтери, небайдужі краяни. Також серйозну допомогу українським прикордонникам надала громада Канади (зокрема, подарувала нові кевларові каски та бронежилети).



Мужніх "зеленихберетів" ізнапутнім словом вітав ВалерійКуропата, заступник начальникаЗахідногорегіональногоуправління ДержавноїприкордонноїслужбиУкраїни. Вінподарувавбійцямпортативнийтелевізор, якийможепрацювати без електроживлення, для того, щоб у хлопцівбуламожливість бути в курсіусіхдержавнихподій. ГоловаветеранськоїорганізаціїЧопського загону полковник у відставці ВікторКарягінвід імені ветеранів подарувавбійцям... бойовезнамено – прапор оперативноїбойовоїприкордонноїкомендатури (ОБПК) ЧопськогоПрикЗ "Закарпаття".

Відмеріїприкордонного Чопа виступив ВікторСігайов, а за ним начальник Чопськогоприкордонного загону Роман Гоць. Останній, зокрема, подякувавнебайдужим, бійцям та волонтерам, якібагатодопомоглитим, хтоохоронятиме наш спокій...



Особливимиоплескамизустрічалиприсутнівійськовослужбовцяокремогобойовогопідрозділу Павла Боготопова. Чоловікзазначив, що "позаду 2 тижніпідготовки, навчань... Як і у будь-якійсім'ї, не обійшлося без конфліктів, але все - подолали. Колективсплотився, у нас, можнасказати, створилисяродиннізв'язки, у нас хорошевзаєморозуміння. Більшістьіз нас тут - добровольці, якісвідомоприйшли у загін. Впевнений: ми всіповернемосяживими і неушкодженими. І у нас в усіх буде мирне небо!".

На закінченняурочистостейвиступилипредставники духовенства краю. ОтецьВікторвисловивблагословення, атакожзакцентував, щохлопці "роблять праве діло і охороняютьБатьківщину. Ми благословляємо не на війну, а на безпеку: Вашу - там. Аби Ви усіповернулисяживими і неушкодженими". Священнослужителі разом ізусімаприсутнімизаспівали "Многая літ", святіотціподаруваливійськовиміконки Святителя Миколая та покропили бійців (і військовутехніку) святою водою...

Уже вночі, опіслятретьої, бойовийпідрозділ ОБПК Чопськогоприкордонного загону "Закарпаття"відправився у напрямку - на Схід…

Ми, вдома, віримо у них, молимося за них та знаємо: завдяки таким Чоловікам, все буде добре! Війна - не вічна, закінчиться - і усією громадою обов'язковозустрічатимемоїх тут, на ріднійземлі, - живими та неушкодженими!

Олександра Артюхіна, фото автора.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp