Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд щодо "Екологічного висновку" для забудовників Боржави – вирішальне засідання

20 жовтня 2020 р., 10:15

Уже сьогодні

20 жовтня о 15:00 Восьмий апеляційний адміністративний суд м. Львів продовжить розгляд апеляційних скарг забудовника, який бажає звести потужну вітрову електростанцію на Полонині Боржава. Забудовник оскаржує рішення суду першої інстанції, який скасував Висновок з оцінки впливу на довкілля, - документ, що дозволяв будівництво ВЕС на вершинах найдовшої гірської полонини Закарпаття.

Всеукраїнська ініціатива #Save_Borzhava виникла з метою запобігти перетворенню унікальної природної території на промисловий об’єкт.

У вересні нашій команді вдалось скасувати у Львівському апеляційному суді дозвіл на будівництво першої черги ВЕС.

По справі щодо скасування «екологічного висновку» вже відбулось два засідання, на яких команда юристів, науковців і представників місцевих громад доводили, що Висновок з ОВД був виданий з рядом порушень законодавства і прав громадян на участь у прийняття таких рішень. Представники забудовника залучили нових учасників і подали на розгляд суду додаткові пояснення, «експертні висновки» та інші об’ємні документи, які не додають жодної інформації по суті справи, але при цьому значно сповільнюють її розгляд.

Третє засідання, яке відбудеться наступного вівторка, найбільш імовірно, буде останнім. Тому ми знову звертаємось до всіх, хто хоче зберегти природну красу Карпат і не дати перетворити гори на будівельні майданчики, прийти до суду і підтримати нашу команду у цей вирішальний момент!

До зустрічі перед судом!

Адреса: м. Львів, вул. Саксаганського 13.

Справа № 260/771/19, головуючий суддя В.В. Святецький.

Збираємось на 14:30, не забуваємо про безпеку, маємо з собою маски і дотримуємось дистанції!

Контакти:
Юлія Бурлаченко 050 4436149

Віталій Грегор: 099 7216463



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp